Webhelp neemt RSystems Europe over

BCCF heeft Webhelp Nederland, onderdeel van de Webhelp Group, geadviseerd bij de aankoop van R Systems Europe. R Systems Europe levert kennisintensief technisch klantcontact, innovatieve ondersteuning in logistieke processen en CRM-oplossingen. Het biedt vanuit Enschede, nevenlocatie Metz (Frankrijk) en met een strategisch partner in Zweden customer services in meer dan achttien talen aan een groot aantal internationale klanten.

Webhelp, één van de grootste internationale customer experience management organisaties, is continu op zoek naar uitbreiding van haar diensten. De overname van R Systems Europe is de eerste op het gebied van technische ondersteuning en specifiek gericht op het aanbieden van zogenaamde ‘product support’ oplossingen. R Systems Europe geeft een boost aan deWebhelp portefeuille met activiteiten in het segment consumentenelektronica, met bewezen succes van het shared services model en met meertalige ondersteuning vanuit één locatie. R Systems Europe, een Webhelp onderneming, zal een nieuwe naam krijgen. In de komende maanden wordt de naamswijziging geformaliseerd.

Gert-Jan Morsink, CEO Webhelp Nederland: “Onze klanten gaan profiteren van de expertise in ketenmanagement en technologisch hoogstaande BPO-oplossingen van R Systems Europe. Met deze overname breiden wij onze leidende marktpositie verder uit en versterken we onze geografische spreiding in Nederland. We verwerven veel kennis en ervaring op het gebied van meertalige services vanuit één locatie.”

R Systems Europe valt onder het management van Webhelp Nederland; Gert-Jan Morsink wordt CEO en Thomas Blankvoort Manager Business Development. Het lokale managementteam blijft verder gehandhaafd om de groeimogelijkheden te faciliteren en kennis van shared services en ketenmanagement oplossingen te delen. “De overname heeft geen gevolgen voor medewerkers, aangezien we uitgaan van verdere groei.,” aldus Morsink.

BCCF heeft voor Webhelp Nederland het gehele aankoopproces begeleid en onder meer uitgebreide strategische en financiële analyses van R Systems Europe gemaakt als onderdeel van het due diligence proces.