Begeleiding Vivalto Home Belgium bij uitgifte schuldpapier €100m

Clairfield Benelux (de joint-venture tussen Boer & Croon Corporate Finance en Clairfield België) heeft Vivalto Home Belgium bijgestaan bij de uitgifte van schuldpapier ter waarde van €100m. Deze uitgifte werd volledig onderschreven door Rivage Investment en zal in twee tranches van respectievelijk €53m en €47m worden gestort.

Vivalto Home Belgium is een exploitant van verzorgingshuizen in België. Het bedrijf heeft gebruik gemaakt van het gunstige renteklimaat door de financiële lease op zeven van haar verzorgingshuizen te herfinancieren. Het resterende deel van de gelden wordt gebruikt om nieuwe verzorgingshuizen over te nemen.

 

Rivage Investment is een Frans alternatief portefeuille- en adviesbureau met expertise in Europese infrastructuurfinanciering, particuliere schulden en beursgenoteerde aandelen. Haar klanten bestaan hoofdzakelijk uit institutionele partijen zoals pensioenfondsen en verzekeraars.

Het schuldpapier zal worden afgelost over een periode van 30 jaar, waarbij aflossing plaatsvindt op basis van een ‘sculpted’ betalingsschema zoals veel wordt toegepast in projectfinanciering. Clairfield Benelux heeft Vivalto bijgestaan bij het onderhandelen met de geschikte partij en het uitwerken van een financieel model onderliggend aan de betalingsschema’s.