TI SENTO – Milano overgenomen door Wijkermeer Investments

BCCF heeft IBB Groep geadviseerd bij de verkoop van het sieradenmerk TI SENTO – Milano aan het management van de onderneming en Wijkermeer Investments. TI SENTO – Milano, opgericht in 2003, biedt verfijnde, zilveren sieraden gemaakt volgens de gouden standaard. Het merk wordt verkocht in meer dan 20 landen via juweliers, warenhuizen en de belangrijkste webwinkels. In Nederland behoren Siebel, Bijenkorf, Bol.com en Wehkamp tot de aanbieders.

Wijkermeer Investments is een familiefonds uit Velsen-Noord dat voor de lange termijn investeert in middelgrote MKB bedrijven en zich richt op handelsbedrijven, productiebedrijven en dienstverlening. De focus van Wijkermeer Investments ligt op groeifinanciering, waaronder buy and build, en management buy-outs in de vorm van meerderheids– en minderheidsbelangen.

 

CEO Arjan van Zuylen is verheugd met Wijkermeer Investments als nieuwe aandeelhouder. “Voor TI SENTO – Milano vormt de overname door Wijkermeer een uitstekende gelegenheid om onze ambities te versnellen en uit te groeien tot een echte wereldspeler. Dit merk heeft veel potentie en door deze stap kunnen we verder investeren in de digitalisering van het merk, de collectie en in het intensiveren van de samenwerking met onze klanten.”

Rob Zwanenburg, fondsmanager van Wijkermeer Investments: “Wij zien TI SENTO – Milano als een sterk merk in haar segment met een duidelijke strategie. Door het eigen designteam kan TI SENTO – Milano continu onderscheidend zijn en voorop blijven lopen. Hierdoor geloven wij dat zowel nationaal als internationaal een nog sterkere positie verworven zal worden.”

BCCF heeft IBB Groep met Wijkermeer Investments in contact gebracht en de aandeelhouders bijgestaan als financieel adviseur.