Boer & Croon Corporate Finance begeleidt KwadrantGroep bij verkoop Van Smaak aan Poiesz Supermarkten

Boer & Croon Corporate Finance heeft Stichting KwadrantGroep geadviseerd bij de verkoop van haar dochteronderneming Van Smaak B.V. aan Poiesz Supermarkten. Van Smaak is actief op het gebied van de productie en levering van maaltijden en boodschappen aan zorginstellingen en zelfstandig wonende ouderen in Noord-Nederland. Van Smaak is met haar hoofdkantoor en productielocatie gevestigd in Drachten. Poiesz Supermarkten is een supermarktketen actief in het noorden van Nederland. De onderneming is een familiebedrijf met 68 supermarkten en 66 slijterijen.

De Kwadrantgroep maakt de keuze om de volledige focus te leggen op haar maatschappelijke verantwoordelijkheid gericht op het bieden van zorgverlening aan ouderen en chronisch zieken in de provincie Friesland. In die lijn zijn vorig jaar al een aantal non-core activiteiten verkocht. Boer & Croon Corporate Finance begeleidde de verkoop hiervan.

 

Dit betrof de hulpmiddelenbedrijven en Dantuma. Voor Van Smaak is nu een sterke strategische partner gevonden.

De Kwadrantgroep blijft voor wat betreft haar maaltijdvoorziening de relatie met van Smaak voorzetten. Met de transactie zal het al bestaande partnership tussen Poiesz Supermarkten en Van Smaak verder geïntensiveerd worden en kunnen beide ondernemingen elkaars positie in het noorden van Nederland verder versterken. Door het combineren van beide vormen van dienstverlening op het gebied van boodschappen en kwalitatieve maaltijden kan de consument in het noorden van Nederland een complete service geboden worden. Beide organisaties zijn ervan overtuigd dat door de overname in meerdere opzichten sprake is van toegevoegde waarde en daarmee een bijdrage wordt geleverd aan de continuïteit en de ontwikkelpotentie van beide ondernemingen.