Overname Picatypen door Estro Educatie

BCCF heeft Blink Uitgevers geadviseerd bij de aankoop van Pica Typen.

Pica Typen, opgericht in 1985 en voorheen genaamd Instituut Pica, ontwikkelt en verkoopt cursussen blind typen voor kinderen. De onderneming heeft een prachtige online typecursus ontwikkeld samen met meer dan 100 kinderen. Deze typecursus is een combinatie van een wereldreis, online typen, spectaculaire foto’s en filmpjes, en omvat tevens ruim 300 quizvragen.

Het unieke van Pica Typen is dat goed werkende applicaties worden gecombineerd met een persoonlijke aanpak. De cursisten kunnen met Pica’s typecoaches chatten en/of bellen en de typecoaches kijken actief mee en motiveren de cursisten. De typecursus van Pica Typen wordt door duizenden basisscholen aanbevolen aan ouders én kinderen. Er zijn inmiddels ook diverse scholen die de typecursus als methode op school aanbieden.

Al meer dan 250.000 kinderen hebben via Pica Typen hun typediploma behaald.

Blink Uitgevers is met Bobo, Okki, Taptoe en National Geographic Junior de grootste Nederlandse uitgever van educatieve kindermerken. Van oudsher vooral bekend als tijdschrift, zijn de merken inmiddels 360° uitgebouwd.

Voor televisie, games, apps, internet, theater, merchandise, licenties, partnerships en events zijn er succesvolle concepten ontwikkeld. Bijvoorbeeld de jaarlijkse National Geographic Junior fotowedstrijd en Bobo´s eigen tv-programma dat te zien is op Telekids.

Blink Uitgevers is nauw gelieerd aan Blink Educatie. Blink Educatie maakt vernieuwende, digitale lesmethodes waarbij het bereiken van de leerling het uitgangspunt is. Blink Educatie biedt als eerste educatieve uitgeverij methodes waarmee volledig digitaal gewerkt kan worden. De leermiddelen zijn geheel nieuw ontwikkeld, toegesneden op alle mogelijkheden die internet ons biedt en alle opties die de diverse devices tegenwoordig aan kunnen.

Blink Educatie heeft diverse lesmethodes ontwikkeld voor diverse vakken en diverse jaargangen het primaire en secondaire onderwijs.

Pica Typen (Instituut Pica) was voorheen eigendom van Estro Educatie. BCCF heeft Blink Uitgevers geadviseerd in het gehele aankoopproces.