Karmijn Kapitaal heeft Opdidakt overgenomen van Holland Venture

BCCF heeft Holland Venture geadviseerd bij de verkoop van Opdidakt aan Karmijn Kapitaal.

Opdidakt is landelijke aanbieder van hoogwaardige begeleiding van kinderen met studie/leerproblemen en (licht) psychische problemen en is gevestigd op 16 locaties. De organisatie doet onderzoek naar leerontwikkeling zoals dyslexie, dyscalculie, intelligentie en naar gedrags- en ontwikkelingsproblemen, zoals aandacht en concentratie (ADHD), autisme, stemming en angst. Daarnaast bieden zij diverse vormen van begeleiding op didactisch en sociaal-emotioneel gebied. Door alle zorg onder één dak aan te bieden kan Opdidakt verschillende behandelingen perfect op elkaar afstemmen.

Holland Venture is een van de oudste onafhankelijke participatiemaatschappijen in Nederland. Zij richt zich op ondernemers en ondernemingen in Nederland die zich bevinden in de Healthcare en/of Technology sector. De focus ligt hierbij op groeifinancieringen, waarbij een onderneming aantrekkelijke groeimogelijkheden kent, maar extra kapitaal behoeft om deze mogelijkheden te realiseren.

Karmijn Kapitaal is een participatiemaatschappij met een focus op het verstrekken van risicodragend vermogen (private equity) aan Nederlandse MKB-ondernemingen die door een gebalanceerd team van mannen en vrouwen worden geleid. Karmijn werd opgericht in 2010 en heeft op het moment van schrijven zeven investeringen gedaan, waarvan Opdidakt de meest recente.