BCCF heeft Altran begeleid bij de overname van Nspyre

BCCF heeft Altran geadviseerd bij de volledige overname van Nspyre, de toonaangevende Nederlandse dienstverlener op het gebied van R&D en hightech technologie. Met 680 medewerkers die gespecialiseerd zijn in softwareontwikkeling en mechanical engineering, bedient Nspyre de belangrijkste spelers in de hightech, traffic & infra, automotive, industry en energy & utilities markt. Nspyre is in 2008 ontstaan uit een fusie tussen de technische automatiseringsdivisies van Ordina en Atos Origin.

Altran is een wereldwijde speler op het gebied van innovatie en hightech engineeringadvies en ondersteunt zijn klanten bij het creëren en ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. Zij richten hun diensten onder meer op de sectoren Aerospace, Automotive, Energy, Railways, Finance, Healthcare en Telecom. In 2014 genereerde de Groep inkomsten van € 1,756 miljard. Altran heeft nu ongeveer 23.000 medewerkers in dienst in meer dan 20 landen. Chief Executive Officer Altran Benelux, Pascal Laffineur reageert: “In navolging van de integratie van TASS in 2014, ligt de overname van Nspyre op één lijn met de strategische doelstellingen van de Groep en zal het de oplossingen van Altran voor Intelligent Systems en Lifecycle Experience versterken.

Met de overname beschikt Altran Benelux nu over een team van maar liefst 1800 innovatiemakers waarvan 1000 in Nederland. Hierdoor is Altran het toonaangevende adviesbureau voor innovatie en hightech in deze regio.”

Philip van Blanken, Chief Executive Officer van Nspyre, vult aan: “Altran en Nspyre passen strategisch gezien perfect bij elkaar en delen de passie om met technologie het verschil te maken. Deel uitmaken van de Altran Groep is een mooie volgende grote stap in de ontwikkeling van ons bedrijf; het breidt ons klantenportfolio uit, vergroot onze R&D capaciteiten, geeft ons internationale toegang en versterkt onze positie bij onze klanten. We zien de toekomst vol enthousiasme tegemoet en hebben vertrouwen in het voortzetten van ons groeipad als onderdeel van een grotere organisatie.”

BCCF heeft het aankoopproces van Altran van begin tot eind begeleid. Beginnend met de introductie van de overnamemogelijkheid tot aan de succesvolle acquisitie.