Overname 4launch door Infotheek

BCCF heeft de aandeelhouder van 4Launch geadviseerd bij de succesvolle verkoop van 4Launch aan Infotheek Groep. 4Launch is een e-retailer die zich voornamelijk bezighoudt met de verkoop van elektronische producten zoals PCs, tablets, camera’s, televisies, geluidsinstallaties, vaste- en mobiele telefoons en witgoed. De onderneming richt zich op zowel de particuliere als de zakelijke markt, in Nederland als in andere landen binnen de EU. De samenwerking met Infotheek stelt 4Launch in staat om een nog grotere doelgroep te bereiken.

Infotheek Groep is een internationaal opererende IT hardware- en softwareleverancier die zich voornamelijk richt op de zakelijke markt. Infotheek onderscheidt zich door voornamelijk te handelen in voorlaatste modellen welke tegen een gereduceerde prijs ingekocht kunnen worden maar nog altijd ruimschoots voldoen aan de systeemeisen van de nieuwste software. Op deze manier kan Infotheek tegen zeer concurrerende prijzen grote organisaties in hun IT-behoefte voorzien.

Met de acquisitie van 4Launch haalt Infotheek veel kennis over e-commerce in huis, wat zal leiden tot een beter aanbod voor het B2C en B2B kanaal. Infotheek CEO Jordy Kool is blij met de uitbreiding: “Voor consumenten en bedrijven was ik al enige tijd op zoek naar een specialist. Met 4Launch hebben we de juiste match gevonden.”

4Launch zal haar activiteiten onder eigen naam voortzetten. Om de onderneming (operationeel) succesvol over te dragen aan Infotheek blijft de huidige DGA, Guido Raaijmakers, betrokken bij 4Launch. Raaijmakers: “Ik ben erg enthousiast dat we ons mogen voegen bij Infotheek. De visie voor de komende jaren biedt veel perspectief. We gaan een nog grotere groep consumenten en bedrijven bereiken met als doel: mooie producten snel tegen de juiste prijzen leveren.”

BCCF heeft het verkoopproces voor de aandeelhouder van 4Launch van begin tot eind begeleid. Vanaf de inventarisatie van mogelijke kopers tot aan de overdracht van de aandelen.