Boer & Croon Corporate Finance begeleidt verkoop Moonen Packaging aan OptiGroup

Boer & Croon Corporate Finance heeft de aandeelhouder van Moonen Packaging bijgestaan bij de beoogde transactie met OptiGroup.

Moonen Packaging is een begrip en staat voor: ‘Exceeding Expectations in packaging’. Als ketenregisseur wordt een duurzaam verpakkingsbeleid gevoerd om samen met relaties kansen te benutten om te besparen. Klanten profiteren van een maximale besparing, zowel voor de organisatie als voor het milieu. Moonen Packaging is een gerenommeerd en snelgroeiend familiebedrijf uit Weert. De onderneming is ruim 60 jaar geleden opgericht en inmiddels uitgegroeid tot één van de marktleiders in de Benelux. Moonen Packaging is het groenste bedrijf van Nederland,  ze wonnen de 3e Lean & Green Star in duurzame logistiek. Moonen Packaging is actief in de sectoren Food&Retail en Industrie.

 

OptiGroup, gevestigd in Zweden, zet met deze overname een belangrijke stap binnen haar strategie in West-Europa. OptiGroup is een van de grootste leveranciers van business essentials in Europa. De onderneming heeft meer dan 90.000 klanten en een omzet van € 1,5mld. De onderneming is actief in de sectoren Industrial & Safety, Facility & Foodservice en Printing & Creative. OptiGroup ziet Moonen als een belangrijk platform om internationaal te groeien en beoogt een nauwe samenwerking op het terrein van duurzaamheid.

BCCF heeft de aandeelhouder gedurende het gehele traject begeleid, van voorbereiding tot het verkennen van verschillende strategische opties en het afronden van de transactie. BCCF heeft het eerste contact met OptiGroup gelegd en in nauwe samenwerking met een internationaal team van de betrokken partijen alle benodigde stappen gezet om tot een succesvolle deal te komen.