Begeleiding Medsen en Ceban bij herfinanciering van €25m

Boer & Croon Corporate Finance heeft de apotheekketen Medsen en grootbereider Ceban geadviseerd bij een bancaire herfinanciering van €25m.

De bancaire faciliteiten zijn verstrekt door ABN AMRO bank. Beide ondernemingen zijn een participatie van Van Lanschot Participaties. Medsen is een keten van 44 openbare apotheken verspreid door Nederland. De grootbereider Ceban produceert aangepaste geneesmiddelen op semi-industriële schaal voor de Nederlandse markt. Medsen en Ceban zijn de afgelopen jaren sterk gegroeid in zowel omzet als resultaat waardoor de financiering niet meer aansloot bij de huidige situatie.

 

Het BCCF team heeft beide ondernemingen bijgestaan bij het samenstellen van een financiering die past bij de huidige prestaties en groeiambities van de ondernemingen.

Reactie van Paul de Vogel, CFO: “BCCF heeft ons uitstekend geadviseerd bij onze herfinanciering. Met name de persoonlijke betrokkenheid en de diepgaande kennis van de bancaire processen hebben indruk gemaakt. Dit heeft geleid tot een nieuw financieringsarrangement met niet alleen scherpe tarieven, maar ook tot een arrangement dat prima past bij onze groeiambitie. Een zeer gedegen aanpak van begin tot eind zorgt voor een uitstekende invulling van de rol als adviseur.”