Fa-med is verkocht aan Gilde Equity Management

Boer & Croon Corporate Finance heeft Gilde Equity Management geadviseerd in de aankoop van Fa-med, het Nederlandse factureringsbedrijf gericht op de zorgmarkt. Fa-med biedt breed scala aan uitbestedingsactiviteiten. Van het verzenden van facturen tot voorfinanciering, overname van risico en incasso. Hierdoor houden zorgaanbieders meer tijd over om aan zorgconsumenten te besteden. De onderneming is actief in onder andere de tandartsen, opticiens, dierenartsen, huisartsen en apothekersmarkt.

“We willen als Fa-med blijvend voorop lopen door vernieuwing en groei, waardoor onze klanten, de zorgaanbieders, hun medische vak nog beter kunnen uitoefenen. Verlost van alle factureringszorgen en met blijvend tevreden zorgconsumenten. Ik ben blij dat Gilde ons deze groeikans nu biedt.” aldus CEO Henk de Jong.

Voor klanten en medewerkers verandert er niets. Wel wordt door de nieuwe impuls een verdere groei in omvang en kwaliteit van dienstverlening verwacht in meerdere zorgsegmenten. Gilde Equity Management Benelux is een onafhankelijke investeringsmaatschappij gericht op participaties in middelgrote ondernemingen in de Benelux, met EUR 750 miljoen onder beheer. Gilde heeft een brede ervaring met investeringen in de dienstverlening met participaties in o.a. Aktief Interim, Conclusion, Nspyre en PQR. Overige (voormalige) investeringen zijn Koninklijke Peijnenburg, HG, Johma, Dunlop Protective Footwear, Kroon-Oil en Pré Pain & Smithuis.

Boer & Croon Corporate Finance heeft Gilde Equity Management geadviseerd in het gehele aankoopproces.