Beurs WTC is verkocht door Gemeente Rotterdam e.a. aan Bouwinvest

BCCF heeft namens de Gemeente Rotterdam en vier institutionele aandeelhouders − ASR Vastgoed Vermogensbeheer, ABN Amro Bank, ING AM Insurance Companies en Coöperatieve Rabobank Rotterdam – geadviseerd bij de succesvolle verkoop van Beurs-WTC aan vermogensbeheerder Bouwinvest. De transactie komt voort uit het gegeven dat  de Gemeente Rotterdam van mening is dat het publieke belang niet langer gediend is met het continueren van het grootaandeelhouderschap in Beurs Rotterdam N.V.

Beurs Rotterdam N.V. verkoopt het gebouw Beurs-WTC aan Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund en Bouwinvest Dutch Institutional Retail Fund. Allard van Spaandonk, directeur Nederland van Bouwinvest: “Met deze aankoop in Rotterdam wordt de diversificatie in beide fondsen verder geoptimaliseerd”. De kopers zeggen verder over Beurs-WTC: “Dit onderscheidende en gedeeltelijk monumentale gebouw (…) is een aanwinst voor beide vastgoedfondsen. (…) ”Beurs-WTC sluit goed aan op actuele markttrends zoals flexibiliteit, het Nieuwe Werken en het creëren van goed gefaciliteerde zakelijke ontmoetingsplekken.”

De verkoop betreft het gehele Beurs WTC gebouw (hoog- en laagbouw) aan het Beursplein in het centrum en het Central Business District van Rotterdam.

Het betreft kantoren (ca. 200 huurders; 37.000 m2), winkels (29 winkels; 8.000 m2), een Congress & Event Center (7.000 m2), overige commerciële ruimten (2.000 m2), een inpandige parkeergarage alsmede de parkeergarage WTC-V&D aan de Leeuwenstraat, gelegen naast Beurs-WTC (in totaal 575 parkeerplaatsen).

Bouwinvest Real Estate Investment Management (REIM) B.V. is een gespecialiseerde vermogensbeheerder in vastgoed voor institutionele beleggers en beheert vijf Nederlandse sectorfondsen. Daarnaast managed Bouwinvest een separaat mandaat, exclusief voor bpfBOUW, voor institutionele vastgoedbeleggingen in Europa, Noord-Amerika en Azië/ Pacific. Het belegd vermogen bedraagt ultimo 2014 in totaal € 6,7 miljard.

BCCF heeft het verkoopproces voor bovengenoemde aandeelhouders van Beurs Rotterdam N.V. begeleid. Gedurende de eerste helft van 2015 zal BCCF de aandeelhouders van Beurs Rotterdam N.V. ondersteunen bij de verzelfstandiging en voortzetting van de exploitatie van het Congress & Event Center alsmede adviseren bij de financiële afwikkeling van Beurs Rotterdam N.V.