Clairfield Benelux begeleidt Ajinomoto Co bij overname meerderheidsbelang in Agro2Agri

Clairfield Benelux begeleidde Ajinomoto Co, via haar Belgische dochtermaatschappij Ajinomoto OmniChem N. V., bij de verwerving van een meerderheidsbelang in Agro2Agri S.L., een Spaans agrochemisch consortium gespecialiseerd in de productie en marketing van biostimulerende middelen.

Ajinomoto OmniChem is de Belgische dochteronderneming van de Japanse multinational Ajinomoto Co. Ajinomoto Co is een wereldwijde producent van kwaliteitsproducten, verwerkte voedingsmiddelen, dranken, aminozuren, farmaceutische producten en speciale chemicaliën. Ajinomoto OmniChem produceert en verkoopt farmaceutische tussenproducten en API’s wereldwijd. Agro2Agri is een Spaans agrochemisch consortium dat voorheen eigendom was van Grupo Dadelos, bestaande uit drie dochterondernemingen: Dadelos Agrosolutions, AgriTecno Fertilizantes en Agrigentum.

Ajinomoto OmniChem bezat voorheen een 4,5%-belang in de drie dochterondernemingen en probeerde een meerderheidsbelang in Agro2Agri te verwerven door haar belangen in de dochterondernemingen te vergroten.

Ajinomoto OmniChem wilde haar agro-activiteiten uitbreiden door de snel groeiende markt voor biostimulerende middelen te betreden. Bovendien bleek de Europese markt een waardevolle pasvorm te zijn, aangezien hij 40% van de wereldmarkt vertegenwoordigt en de snelstgroeiende regio is. Ajinomoto OmniChem zal profiteren van de gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe producten en klanten en zal haar specialiteitsdivisie in de Europese agrochemische markt verder uitbouwen.