Boer & Croon Corporate Finance begeleidt Active Ants bij verkoop meerderheidsbelang aan bpost

Boer & Croon Corporate Finance heeft de aandeelhouders van Active Ants geadviseerd bij het aan boord halen van bpost als aandeelhouder. Beide bedrijven hebben de handen in elkaar geslagen middels een strategische samenwerking met een duidelijke missie: kwalitatief groeien in cross border e-commerce logistiek.

Active Ants is een snelgroeiend e-fulfilment bedrijf gevestigd in het hart van Nederland: Nieuwegein. Zij specialiseert zich in cross border e-commerce logistiek. Met innovatieve oplossingen op het gebied van opslag, orderpicking en inpakken heeft Active Ants een voorsprong opgebouwd in het efficiënt verwerken van e-commerce orders. Er werken 179 mensen bij Active Ants.

Bpost is een postoperator in België, die een ruime variëteit van producten en diensten aanbiedt voor brieven en pakjes. Bpost’s kernactiviteit is de ophaling, sortering, transport en uitreiking van brieven en pakjes. Iedere dag bezorgen bpost medewerkers 8,1 miljoen brieven en 190.000 pakjes aan 4,7 miljoen gezinnen in België.

Bpost en haar dochtermaatschappijen ontwikkelen ook activiteiten in de proximity & convenience business. Bpost staat genoteerd op Euronext Brussel. In 2017 realiseerde bpost meer dan 3 miljard euro aan inkomsten.

Jean Lahaye, directeur en aandeelhouder van Active Ants: “Boer & Croon Corporate Finance heeft ons in het hele proces van eerste verkenningen tot de closing van de transactie uitstekend bijgestaan. Met name het aanhoudende streven naar een maximaal resultaat voor ons als aandeelhouders op alle fronten – onafhankelijk van enig eigenbelang voor BCCF – heeft ons positief verrast.