Begeleiding Auxilium bij acquisitiefinanciering voor overname Software Improvement Group

Boer & Croon Corporate Finance heeft Auxilium Capital en co-investeerders Luc Brandts en Robert Pijselman geadviseerd en begeleid bij het arrangeren van acquisitiefinanciering voor de overname van Software Improvement Group (SIG). De bancaire faciliteiten zijn verstrekt door Rabobank, de huisbank van SIG. Auxilium Capital is een financiële investeerder in Nederlandse bedrijven met bewezen business modellen en een operationeel winstniveau vanaf circa 1 miljoen euro. Luc Brandts en Robert Pijselman zijn de oprichters van BWise, dat zij later verkochten aan Nasdaq.

SIG is in 2000 opgericht als spin-off van Centrum Wiskunde & Informatica (CWI). Het bedrijf biedt een software-analyse-laboratorium om de kwaliteit van software inzichtelijk te maken. Het brengt softwarerisico’s van gebruikers in kaart en controleert de output van nieuw ontwikkelde software.

Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam. Daarnaast zijn er nog regiokantoren in België, Duitsland en Denemarken. SIG bedient klanten in Europa, de Verenigde Staten en Azië.

Het BCCF team heeft Auxilium Capital en co-investeerders bijgestaan bij het samenstellen van een financiering die aansluit op de huidige situatie en de groeiambities van SIG. Reactie van Jeroen Nienhaus, partner bij Auxilium Capital: “Het was nuttig en prettig om met de mannen van BCCF samen te werken. Professioneel, scherp en met een prima resultaat voor de onderneming en ook de bank”.