Acquisitiefinanciering begeleiding Intersaction voor overname van A. Foeth

Boer & Croon Corporate Finance heeft Intersaction geadviseerd en begeleid bij het arrangeren van bancaire financiering voor de overname van A. Foeth B.V. De bancaire faciliteiten zijn verstrekt door ABN AMRO. Intersaction is een investeerder in B2B ondernemingen met een omzet tussen de €5m en €50m. Intersaction investeert eigen kapitaal en heeft een lange investeringshorizon.

Foeth is al ruim 100 jaar actief in de handel van gebruikte (hoofdzakelijk RVS) procesmachines voor de pharma-, chemische- en voedingsmiddelen industrie. Het betreffen voornamelijk machines die gebruikt worden voor het vermalen, mengen en zeven van grondstoffen. Foeth heeft een uitstekende reputatie op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid en verkoopt haar producten over de hele wereld. Foeth is gevestigd in Barneveld en heeft duizenden gebruikte machines op voorraad. In de loop der jaren heeft Foeth zich ontwikkeld tot een van de grootste bedrijven in zijn soort in Europa.

BCCF heeft Intersaction bijgestaan bij het samenstellen van een informatiepakket voor de banken, de procesbegeleiding richting de banken, het vergelijken en uitonderhandelen van de termsheets en de begeleiding van het documentatie- en closingtraject.

Reactie van Joost Becker, partner bij Intersaction: “Dank voor jullie uitstekende werk voor de Foeth transactie. Een efficiënt proces met de banken heeft geleid tot een goede financieringsstructuur met commercieel aantrekkelijke voorwaarden voor de onderneming. Wij zijn erg tevreden met het resultaat en zien uit om de volgende deal weer met jullie samen te werken.”