Boer & Croon Corporate Finance begeleidt KwadrantGroep bij verkoop hulpmiddelenbedrijven

BCCF heeft de KwadrantGroep geadviseerd bij de verkoop van Hulpmiddelen Centrum (HMC), Lammert de Vries Revalidatietechniek, Revatech en Groene Kruis Winkel aan JenS Beenhakker.

HMC verzorgt de uitleen en levering van zorg gerelateerde producten, gericht op WMO, zorgverzekeraars en particulieren.

Lammert de Vries Revalidatietechniek is gespecialiseerd in het aanmeten, ontwerpen en maken van aanpassingen aan mobiliteitshulpmiddelen.

Revatech is hoofdzakelijk actief in de distributie en reparatie van hulpmiddelen.

Groene Kruis Winkel levert producten en thuiszorgdiensten aan particulieren.

Het Hulpmiddelen Centrum, Lammert de Vries Revalidatietechniek, Revatech en Groene Kruis Winkel blijven onder hun eigen naam de activiteiten vanuit 6 vestigingen in Noord-Nederland voortzetten. De overname heeft vooralsnog geen gevolgen voor het personeel, alle medewerkers komen in dienst bij JenS Beenhakker. Hulpmiddelen Centrum (HMC), Lammert de Vries Revalidatietechniek, Revatech en Groene Kruis Winkel maakten onderdeel uit van de KwadrantGroep.

 

Dit is een maatschappelijke onderneming die onder verschillende merknamen wonen, zorg (thuis of in een woonvorm) en aan zorg gerelateerde producten en diensten levert. De KwadrantGroep is geworteld in Friesland en met tien labels actief in zes marktsegmenten in Noord en Midden Nederland. Binnen de groep werken ruim 8.000 mensen. JenS Beenhakker is leverancier van mobiliteits- en revalidatiehulpmiddelen en heeft meerdere vestigingen verspreid over het land, onder meer in Amersfoort, Den Helder, Haarlem, Houten en Rotterdam.

Door de overname ontstaat een toekomstbestendig landelijk opererend bedrijf dat gespecialiseerd is in mobiliteits- en revalidatiehulpmiddelen. In de hulpmiddelenmarkt is schaalvergroting in toenemende mate belangrijk. Voor JenS Beenhakker betekent de overname een uitbreiding van de activiteiten op het gebied van langdurige zorg en de uitleen van hulpmiddelen. De markt vraagt om schaalvergroting, meer expertise en bundeling van krachten waardoor efficiency, kwaliteit en continuïteit gewaarborgd zijn.