Boer & Croon Corporate Finance adviseert KwadrantGroep bij verkoop Dantuma Medische Speciaalzaak

BCCF heeft de KwadrantGroep geadviseerd bij de verkoop van Dantuma Medische Speciaalzaken aan branchegenoot Mathot Medische Speciaalzaken.

Dantuma is de grootste leverancier van medische hulpmiddelen, waaronder gespecialiseerde producten ten behoeve van stoma-, continentie- en wondverzorging in Noord Nederland. Het bedrijf heeft circa 60 medewerkers in dienst en beschikt over locaties in onder andere Almere, Drachten, Emmeloord, Harlingen, Heerenveen, Leeuwarden, Lelystad en Sneek.

Dantuma maakt onderdeel uit van de KwadrantGroep, een maatschappelijke onderneming die onder verschillende merknamen wonen, zorg (thuis of in een woonvorm) en aan zorg gerelateerde producten en diensten levert. De KwadrantGroep is geworteld in Friesland en met tien labels actief in zes marktsegmenten in Noord en Midden Nederland. Binnen de groep werken ruim 8.000 mensen.

Mathot Medische Speciaalzaken is landelijk leverancier van medische hulpmiddelen op het gebied van stoma, continentie, wond, compressietherapie en orthopedie, met vestigingen, aanmeet- en spreekuurlocaties door het hele land. De hoofdvestiging is in Haarlem. Mathot is een familiebedrijf en bestaat sinds 1897. De organisatie telt circa 90 medewerkers.

De markt vraagt om schaalvergroting, meer expertise en bundeling van krachten. Door het samengaan van deze twee bedrijven ontstaat een toekomstbestendig bedrijf dat tot één van de grotere medische speciaalzaken van Nederland behoort. Beide organisaties zijn erg content met de overname.